Home Button
 
Module voor IoT-domotica en C++-toepassing voor ESP32 waarmee je een bestaande poort kunt openen vanaf een mobiele telefoon. Bovendien stuurt het systeem direct een melding naar de mobiele telefoon wanneer er bij de poort wordt aangebeld - Robotica (IoT, Arduino, C++, Blynk).Verschillende functies van deze applicatie:

Detectie:

 • Een sensor die aan de binnenkant van de poort is geïnstalleerd, kan de aanwezigheid van personen, voertuigen of beide detecteren. Dit voorkomt dat je de poort handmatig hoeft te openen wanneer gasten vertrekken.

Aanmaken van elektronische sleutels:

 • Het aanmaken van kleine elektronische sleutels, zonder beperkingen qua aantal, die mogelijk een beperkte gebruiksduur hebben.

Gebruikmakend van Bluetooth-verbindingen:

 • De meeste mobiele telefoons en recente auto's hebben een Bluetooth-verbinding die hen een uniek Media Access Control (MAC)-adres toewijst. Dit MAC-adres fungeert als een handtekening. Bijvoorbeeld, "00:1B:44:11:3A:B7" vertegenwoordigt één van de 280 biljoen mogelijke combinaties. Telefoons en auto's zenden continu hun identiteit (MAC-adres) uit binnen een straal van 10 tot 40 meter.
  • a) Je kunt deze functie gebruiken om de poort automatisch te openen wanneer je met de auto nadert.
  • b) Je kunt ook een groep mensen autoriseren om je woning binnen te gaan door gebruik te maken van hun respectieve MAC-adressen.
  • c) Via een webinterface met een beveiligde database kun je inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Vanuit deze interface heb je de mogelijkheid om MAC-adressen van geautoriseerde personen of voertuigen toe te voegen of te verwijderen.
  • d) Door een kalender te integreren, kun je specifieke tijdsperiodes plannen waarin bepaalde personen gemachtigd zijn om de poort te openen. Bijvoorbeeld, je kunt instellen dat je huishoudster de poort mag openen om de X dagen tussen bepaalde uren.
  • e) Deze functie is bijzonder handig wanneer je je telefoon niet kunt gebruiken om de poort te openen, bijvoorbeeld tijdens een golfwedstrijd waar telefoongebruik verboden is!

Brievenbus:

 • Je kunt een "brievenbus" schakelaar toevoegen om real-time meldingen te ontvangen wanneer er post wordt bezorgd en om te controleren of de brievenbus na opening is gesloten.

Bevestiging van poortafsluiting:

 • Je kunt een schakelaar "Poort veilig gesloten" toevoegen om real-time bevestiging te ontvangen dat de poort na opening goed is gesloten.

Deze functies maken deze applicatie zeer praktisch en veelzijdig voor het beheer van je poort. Als je nog meer vragen of specifieke verzoeken hebt, neem dan gerust contact met ons op.