Home Button
 

De Bollion.fr-module is een prototype Midi-interface op maat gemaakt en bedoeld om een ??programmeerbare gong te laten klinken voor Tibetaanse schalen, gongs en bellen. BOWL, BELLS AND GONG SEQUENCER - robotica (Arduino, C ++, B4a)

De Bollion.fr-module is een prototype Midi-interface op maat gemaakt en bedoeld om een ??programmeerbare gong te laten klinken voor Tibetaanse schalen, gongs en bellen.

De werking is als volgt:
De noot(en) die worden gespeeld vanaf een keyboard met Midi-uitgang of als je bent aangesloten op een Midi-sequencer (bijvoorbeeld Cubase), worden via een MIDI-kabel naar de Bollion-module gestuurd.

Om elk risico op feedback te vermijden, is de Midi-ingang van de Bollion-module uitgerust met een Optocoupler (E6N138) die de signalen doorstuurt naar een Arduino Mega-kaart die via software (C++) de signalen (noten en snelheden) in om servomotoren of soleno´des aan te sturen.

Dit via een 16-kanaals PCA9685 Driver die de PWM-pulsen voor de servomotoren aanstuurt.
De PCA9685 driver heeft een eigen voeding en kan daardoor krachtigere servo's aansturen voor bijvoorbeeld Gongs.

De Driver PCA9685 is beperkt tot 16 kanalen, maar het is mogelijk om 62 in serie aan te sluiten, die dus maximaal 992 servo's zouden aansturen (opmerkingen).

De interface is uitgerust met potentiometers die een nauwkeurige afstelling van de slag van de servomotoren of de gevoeligheid van de elektromagneten mogelijk maken.

Op deze servo's of op de soleno´den kunnen hamers van verschillende lengtes en gewichten worden gemonteerd om bellen, bellen, Tibetaanse schalen of gongs te laten rinkelen.

Het systeem is multitimbraal en stelt u in staat om meerdere noten tegelijk te spelen met echter een lichte vertraging door mechanische transmissie.


https://bollion.fr 
 

VIDEO

VIDEO